З початком Великого Посту в Україні дещо дешевшає м’ясо. Так, за інформацією ШуварІнфо, досить суттєво впали гуртові ціни на курятину та свинину. Зате рекордно здорожчала яловичина. Пише Agronews.
Так, свинина полядвиця без кісток впала у ціні більше, ніж на 3%, свиний ошийок на 2%. Відповідно, середньозважені ціна на цей різновид м’яса наразі 110 грн/кг та 115 грн/кг відповідно. Дехто з продавців намагається підняти ціну на свиний ошийок до 130 грн/кг, але покупців за такою ціною практично немає.
Також здешевшали свині ребра – майже на 1%. Наразі їх середньозважена ціна складає на гурті 95,5 грн/кг.
Падає ціна й на курятину. Так, курячі стегенця здешевшали майже на 8%. Наразі середньозважена ціна на цей різновид м’яса становить 58,8 грн/кг. Найнижча ціна на них 43 грн/кг, найвища 68 грн/кг. Незначно впали у ціни також курячі крильця та гомілки.
А ось кури тушкою навіть здорожчали на 3% й наразі їх середньозважена ціна на гурті – 44 грн/кг.
Здорожчала також яловичина. Так, яловича вирізка стрибнула у ціні на 19%. Це найвищий показник цього тижня серед м’ясопродуктів. Ціна яловичої вирізки наразі становить на гурті у середньому 249 грн/кг.
Здорожчали також яловичі субпродукти, язик та м’ясо з кісткою. Можливо, такий стрибок цін на яловичину пов’язаний зі зниженням пропозиції.