Скорочення обсягів переробки сої в Китаї збільшило потребу країни в імпорті недорогих рослинних олій, пише IDK. Эксперт.
Китай в основному імпортує сою та переробляє її в країні на корм свиням. При цьому приблизно 70% переробляється на шрот, а 30% – в олію. За оцінкою представників промисловості, переробка соєвих бобів в Китаї знизилася після того, як його популяція свиней, внаслідок епідемії африканської чуми, скоротилася приблизно на 200 млн голів. Зниження попиту на соєві боби в Китаї викликало зменшення переробки й таким чином обмежило виробництво соєвої олії.
До того ж, напруженність у відношеннях з США та Канадою, обмежила імпорт соєвогї та рапсової олії в Китай.
Успішність торгових перемовин між Китаєм і США та відновлення китайського поголів’я свиней значно вплинуть на те, наскільки китайський імпорт та внутрішні показники повернуться до своїх типових рівнів в 2020 році.