Синоптики попереджають про заморозки

З 15 по 21 квітня погодні умови очікуються нестійкими, з коливаннями температури повітря, атмосферного тиску, а також дощами у супроводі гроз та поривчастим вітром. Про це розповів синоптик Ігор Кібальчич.

«В результаті зміни синоптичних процесів над більшою частиною Європи, погода в нашій країні прогнозується більш нестійкою та вологою порівняно з першою половиною місяця. Циклонічна діяльність та активізація атмосферних фронтів на тлі зниженого тиску призведе до випадання дощів, особливо у західних та північних областях. Температура повітря розподілиться країною вкрай нерівномірно», — пояснив синоптик.

Так, південно-східні регіони продовжать перебувати в аномально теплій повітряній масі, тоді як на західні та північно-західні області України пошириться досить холодне повітря з боку Балтійського моря та Скандинавського півострова. Тому, за даними фахівця, в другій половині тижня тут не виключені заморозки як на поверхні ґрунту, так і місцями у повітрі.

У вівторок, 16 квітня, очікується нестійка погода. Пройдуть короткочасні дощі у більшості областей, крім південної та центральної частини України. Подекуди можливі грози. Температура повітря в північних та західних областях вночі +6…+11°C, вдень +12…+17°C. У південних, центральних та східних областях вночі +11...+16°C, вдень +23...+28°C.

У середу, 17 квітня, у більшості областей, окрім південно-східної частини, пройдуть дощі, місцями інтенсивні. Не виключені локальні грози. Температура повітря вночі у західних та північних областях +2…+7°C, на південному сході +10…+15°C. Вдень повітря прогріється до +9…+14°C, на південному сході +18…+25°C.

У четвер, 18 квітня, нестійка з дощами погода очікується у більшості областей нашої країни. Подекуди можливі окремі грози. Температура повітря в західних та північних областях вночі становитиме +2…+7°C, вдень +7…+12°C. У східних та південних областях вночі +9…+14°C, вдень +17…+22°C.

У п'ятницю, 19 квітня, у центральних, північних областях, вдень також на Закарпатті очікуються невеликі дощі, на решті території України без істотних опадів. Температура повітря вночі у західних областях +1…+6°C, на поверхні ґрунту та місцями у повітрі заморозки 0…-4°C; на решті території країни +5…+10°C. Вдень в Україні повітря прогріється до +11...+16°C.

У суботу, 20 квітня, у західних регіонах очікуються значні дощі, у Карпатах із мокрим снігом. Вдень невеликі дощі також можливі у Приазов'ї та на Сході. Температура повітря вночі +3…+8°C, у північних областях на поверхні ґрунту та місцями у повітрі заморозки 0…-3°C; вдень +13...+18°C, на крайньому заході +8...+13°C.

У неділю, 21 квітня, нестійка, вітряна та дощова погода передбачається на всій території України. Температура повітря вночі становитиме +7…+12°C, вдень +13…+22°C, на заході +8…+13°C.

Нагадаємо, у 2024 році останній місяць зими став найтеплішим лютим за всю історію спостережень. Це також девʼятий місяць поспіль, коли температури на планеті Земля бʼють рекорди. 

 
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua