Україна та Канада розширять Угоду про вільну торгівлю

Україна та Канада домовилися розширити Угоду про вільну торгівлю. Про це повідомила пресслужба Мінекономіки.

Участь в офіційній церемонії підписання у Торонто взяли прем’єр-міністри Канада й України Джастін Трюдо та Денис Шмигаль. Цей документ замінить існуючу Угоду, яка діяла з 2017 року.

«Зокрема, було погоджено 18 глав, 9 з яких були абсолютно новими. Вони стосуються торгівлі послугами, фінансових та телекомунікаційних послуг, інвестицій, торгівлі та гендерної рівності, корінних народів, належної регуляторної політики, розроблення та адміністрування заходів малих та середніх підприємств», — заявив Денис Шмигаль.

За його словами, очікується, що модернізована угода сприятиме збільшенню двосторонньої торгівлі та відкриє нові економічні можливості для підприємств.

Читайте також: Угорщина посилює контроль за транзитом українського збіжжя

Як зазначила перший віцепрем’єр-міністр України — Міністр економіки України Юлія Свириденко, нова Угода несе суттєві зміни до торгового режиму між Україною та Канадою. 

«Український Уряд ставить за мету надати українським підприємцям на зовнішніх ринках найсучасніші інструменти для розвитку бізнесу і економічного відновлення України. У новій Угоді ми поєднуємо торгівлю товарами, послугами, здійснення інвестицій та економічну співпрацю між Україною та Канадою. Угода була підготовлена під час війни, тому має враховувати всі нагальні потреби бізнесу і стати додатковою візитівкою нашої економіки у світі», — пояснила Юлія Свириденко.

За її словами, основними відмінностями нової Угоди стане те, що на додаток до скасування тарифів Україна і Канада розширюють можливості для підприємств, які мають не тільки українську, а ще й іноземну складову у своїй продукції.

«Будуть скасовані тарифи також на ті українські товари, які мають складові походженням з ЄС, Європейської асоціації вільної торгівлі, Великої Британії та Ізраїлю. Це має заохотити створення виробничих ланцюгів, зробить розташування виробництва в Україні привабливішим для іноземних інвесторів, які планують постачати свої товари на канадський ринок», — додала Юлія Свириденко.

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua