В Угорщині знищили партію української кукурудзи через зараження мікотоксинами
В Угорщині експерти з безпеки харчового ланцюга знищили партію української кукурудзи через виявлені у ній мікотоксини. Про це повідомили у Міністерстві сільського господарства Угорщини.
Як зазначається, в окремих зразках кукурудзи було виявлено забруднення токсинами та ГМО.
«Під час роботи, яка тривала кілька тижнів, у трьох випадках експерти виявили кукурудзу, заражену мікотоксинами, а також три зразки показали позитивний результат після тесту на ГМО. Крім усього цього, у двох випадках було виявлено забруднення сої. Під час перевірки на місці в Бекеш-Вармедьє виявили понад 29 т кукурудзи українського походження, яка була забруднена зерновою домішкою», — йдеться у повідомленні.
Як зазначили у відомстві, за даним об’єктом видано наказ про обмеження руху та знищення.
Крім того, в Угорщині перевіряли не лише неперероблені зернові продукти, а й пшеничне борошно українського походження, оскільки були підозри на недоліки якості.
Нагадаємо, Угорщина посилила контроль за транзитними перевезеннями через свою територію українського зерна, щоб воно дійсно потрапляло до країн призначення.