Підприємиця з Ужгорода Юлія Гайович займається вирощуванням м’яти для кафе та барів. Але під час карантину її бізнес ледь не зупинився. Щоб врятувати справу, Юлія знайшла нову нішу для улюбленого заняття, повідомляє zakarpattya. Про це пише agronews.ua.
Свіжу м’яту під час карантину продавати стало сутужно – бари, ресторани та кафе не працювали, а просто покупці багато не купують.
“Звичайній людині достатньо пучечка м’яти для поточного споживання”, – ділиться Юлія.
Тому вона стала продавати не зелень, а розсаду м’яти у горщиках. І пропонувала свій товар через інтернет. Досить швидко новий вид продукції завоював популярність у споживачів.
Найбільше попитом користується так звана ізраїльська м’ята. Вона має дуже тонкий аромат і привабливо виглядає. А звичайну м’яту Юлія вирощує як культуру, що виручає тоді, коли екзотичні м’яти вже не дають врожаю.
Нагадаємо, в Україні відроджують медоваріння за рецептами Київської Русі.