В Україні планується створити нову вітчизняну м’ясну породу скоростиглих овець, яка забезпечить отримання тушок м’яса ягнятини по 18-20 кг уже в шестимісячному віці. Про це пише agrotimes.
Про це в інтерв’ю журналу The Ukrainian Farmer розповів завідувач лабораторії кормовиробництва та годівлі тварин Інституту тваринництва степових районів імені М. Ф. Іванова «Асканія-Нова» Михайло Свістула.
«Науковці кілька років ведуть роботу зі створення нових м’ясних генотипів овець української селекції з прилиттям крові імпортних порід – тексель, вандей, дорпер», – зазначив він.
Отримані помісні ягнята мають високий інтенсивний ріст із потенціалом продуктивності молодняку в межах 300-400 г/голову на добу