В Україні в квітні 2020 року порівняно з березнем поточного року середні споживчі ціни на гречану крупу виросли на 17,99%, поінформував директор Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» академік НААН Юрій Лупенко, повідомляє пресслужба інституту. Про це пише agronews.ua.
«В цілому споживчі ціни в квітні зросли проти березня на 0,8%, а на продукти харчування – на 2,2%. Це в черговий раз підтверджує, що гречана крупа є надзвичайно чутливим для внутрішнього ринку продуктом, динаміка цін на який визначається переважно психологічними факторами», – зазначив учений.
За його словами, найвища середня споживча ціна на гречану крупу в квітні 2020 року була в Донецькій (40,30 грн / кг), Черкаській (39,21 грн / кг) та Київській (39,16 грн / кг) областях. Найдешевше гречка продавалася у Дніпропетровській (32,92 грн / кг) та Тернопільській (32,96 грн / кг) областях, а також у м. Київ (33,35 грн / кг).
«В цілому зростання споживчих цін на продукти харчування в квітні проти березня 2020 року став найвищим серед всіх груп товарів і послуг, проте відносно невисоким для карантинних очікувань», – додав Юрій Лупенко