В Україні зріс попит на спаржу. Її вирощування – це прибутковий бізнес. Півкілограмова в’язочка гаразі коштує 125 гривень, повідомляє Агроцентр. Про це пише agronews.ua.
Першу українську спаржу почали вирощувати в Херсонській області. Зараз тут зосереджено дві третини полів. Однак, в самій області цей продукт не такий вже і популярний.
На місцевих ринках серед звичних овочів спаржі не видно. Зрідка її можна побачити в супермаркетах. Майже весь урожай вивозять до великих міст або поштою на замовлення, йдеться у повідомленні.
Вартість кілограма спаржі з поля під Києвом 100 гривень, але це оптова ціна. Уже посередники овоч чистять, сортують і продають. Родить в промислових масштабах спаржа протягом семи років – на п’ятий рік від посадки. Вся робота ручна, тому звідси і ціна.
У м. Дніпрі кілограм спаржі коштує в середньому 130 гривень. Дачники стали самі її вирощувати. Один кущ розсади обійдеться в 25 гривень.
Нагадаємо, в Україні під час карантину з’явився новий нішевий бізнес.