Посівні площі зернових під гречку в Україні можуть значно розширитися на тлі рекордно низького обсягу виробництва гречки в 2019-му році і ажіотажного попиту в період розвитку пандемії коронавируса. Про це пише agronews.ua.
Згідно з попередніми прогнозами експертів, в рамках весняної посівної 2020 року в Україні можуть засіяти під стратегічну культуру з високою кількістю вітамінів і мікроелементів близько 125 тис. га. В такому випадку, це буде на 81% вище показника 2019 року (69 тис. га) і на 11% вище цифр 2018 року.
«При прогнозованої середньої врожайності гречки на рівні 12,1 ц / га, об’єм виробництва зернової культури в 2020 році оцінюється на рівні 151 тис. тонн, що на 77% більше показника 2019-го і на 10% вище обсягу виробництва у 2018 році», – переконані аналітики АПК-інформ.
Серед основних факторів, які можуть вплинути на збільшення інтересу до культури можна назвати соціальну значимість гречки як базового продукту, що дозволяє спрогнозувати високий попит на неї протягом майбутнього сезону, невизначеність з посівом ранніх зернових на тлі дефіциту вологи, а також високий попит на гречану крупу на внутрішньому ринку.
Нагадаємо, в Україні з полиць супермаркетів може зникнути гречка